The WSET Level 3 Award in Wines is designed to give a thorough understanding of the factors that account for the style, quality and price of the principal still, sparkling and fortified wines of the world. The qualification will assist those who are required to make professional evaluations of wines with regards to their style, quality and price.
The qualification provides the in-depth product knowledge required to underpin job skills and competencies, for example in product selection in the retail and hospitality sectors.
Successful candidates will be able to describe the characteristics of the principal wines of the world and give information on the key factors influencing style, quality and price. They will consequently be in a position to advise management, to answer customer queries authoritatively, and to make informed selections of wines in a variety of situations.
Curriculum
1 |
Course Induction and Tasting Technique |
---|---|
2 |
Natural factors and human influences in the vineyard |
3 |
Human Influences in the Winery |
4 |
White wines of Alsace, Germany, Austria and Tokaj |
5 |
White wines of Burgundy, the Loire Valley and Bordeaux |
6 |
Red and rosé wines of Bordeaux, South West France and the Loire Valley |
7 |
Red wines of Burgundy, Beaujolais and the red and white wines of the northern Rhône Valley |
8 |
Red, white and rosé wines of southern Rhône Valley and southern France Red wines of Spain Part 1 and white wines of Spain and Portugal |
9 |
Red wines of Northern Spain and red and white wines of Northern Italy |
10 |
Red and white wines of central and southern Italy, red wines of Portugal and red and white wines of Greece |
11 |
Examination Preparation : Tasting Feedback Test & Theory Preparation |
12 |
Premium Red Wines of New Zealand, USA and Australia |
13 |
Premium white wines of New Zealand, South Africa, Australia, USA and Canada |
14 |
Regional specialities of Australia, South Africa and USA Premium red & white wines of Argentina and Chile |
15 |
Fortified Wines |
16 |
Sparkling Wines |
17 |
Examination |
- target
-
-
Those who want to learn about wine in a thorough and systematic way.
-
Those who have obtained a sommelier certification and want to learn the WSET method from the basics.
- ※No other WSET accredited school instructors will be allowed to attend the course.
-
- Lecturer
-
Nicholas Gardiner DipWSET, Thomas Seiya Figoni DipWSET
- Seating capacity
-
24 for each class
- Place
-
CAPLAN Wine Academy AOYAMA
PASONA SQUARE. 16F, 3-1-30, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo
- Fee
-
189,200 yen <Price excluding tax: 172,000 yen>
- ※
-
To be paid within three days after course application.
- ※
-
Includes wines, textbook and examination fee
- ※
-
Students attending for the first time a course at Caplan Wine Academy need to pay 5,500 yen for registration, tax included.
- Rescheduling
-
Rescheduling a class is possible upon request before the class date. Please contact the office.
However, if the desired class is full (for example due to a high number of students rescheduling to said class), other dates may be offered.Please note that it is not possible to reschedule to a hybrid course class, or to transfer from a classroom course to a hybrid course.
- How to pay
-
Bank transfer or Credit card
Please transfer the fee to the bank account below or we can accept the credit card.
Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : PASONA HR Solution
Please note that we cannot refund the fee once you pay.
Please make sure bear the bank remitting charges concerned with yourself.
Schedule / Entry
- ※
-
2024/10 ~ 2025/4
E Class Thomas Figoni |
Mon 19:00~21:00
Applications have been closed. For more information please call 03-6634-9976 |
---|
F Class Nicholas Gardiner |
Sat 16:30~18:30
Applications have been closed. For more information please call 03-6634-9976 |
---|
担当講師
Instructor
Master of Wine (MW) Student
WSET認定 Level4 Diploma
WSET認定 Level3 Sake
JSA Wine Expert
WSET認定 Level4 Diploma
JSA認定 ワインエキスパート
おすすめ講座
Recommend
【特別講座】2/4(火) リースリングは忠実に”テロワール”を反映するブドウ品種のと言われています。当講座では、テロワールの違いがスタイルに分かりやすく影響する高品質なリースリングをブラインドテイスティングすることで、その違いをロジカルに見極め説明できるようにする事を目的にしています。ワインの資格を勉強している方や愛好家の皆様、是非ご参加ください。
【特別講座】11/31(金)19:00~20:30 主に2020年に植栽を行った樹も本年で3回目の収穫を終え、徐々に道南(北斗市文月)でのブドウ栽培とワイン醸造につきましてわかってきたことも蓄積されてきました。そこで実際に自社畑でできたワインのテイスティングも交えつつ現時点での気づきや課題をお伝えできればと考えております。
【特別講座】12/18(水)19:00~21:00 日本最高峰のピノノワールやシャルドネを作るKISVINワイン栽培長が棚栽培がなぜ適しているのか、その秘密に迫ります。
【特別講座】8/27(火)・3/12(金)19:00~20:30 前回大好評を収めた大橋MWのテイスティング・マスタークラス。今回のテーマとなるのはYamanashi wine masterclass - learning from viewpoint of terroir - 。
【特別講座】11/28(木)19:00~20:30 中国全土を4年かけて探した結果、最高峰の赤ワインを造るための理想的なテロワールが雲南省北部で発見された。メコン川のほとりとヒマラヤ山脈のふもとに位置するこの地域は、伝説の都市シャングリラの近くにある隠れた楽園だ。アドン、シダン、シノン、シュオリの村にあるアオ・ユンのブドウ畑は、標高2,200~2,600mに位置し、カベルネ・ソーヴィニヨンがこのユニークなテロワールの洗練さを十分に表現できるようになっている。地元の農家は何世紀にもわたってこの土地を耕し、急峻な山腹に巧みに農法を適応させてきた。
WSET Level 2修了者でワインをさらに探究したい方や、同等の知識・テイスティング能力をお持ちの方を対象としたコースです。今期は4年ぶりにカリキュラムが一新され、基本的な知識的は動画で事前学習し、授業では環境や品種、栽培醸造方法の違いがもたらすワインのスタイルや品質評価について「なぜその結論になったのか?」を理論的に導き出していきます。正解を覚えるのではなく、知識とテイスティングをリンクさせ、考える力を磨いていきます。本質を見分ける力をつけ、グローバルなワインの「今」を知る講座です。