
A beginner level introduction to wine suitable for those starting a wine career or pursuing an interest in wine.
For individuals new to wine study, this qualification provides a hands-on introduction to the world of wine. You’ll explore the main types and styles of wine through sight, smell, and taste, while also gaining the basic skills to describe wines accurately, and make food and wine pairings. Upon successful completion you will receive a WSET certificate and lapel pin.
Curriculum
1 |
Grapegrowing and winemaking |
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2 |
Common wine types and styles; main grape varieties and their characteristics |
3 |
How to store and serve wine |
4 |
How to taste a wine; food and wine pairing |
5 |
The principles of service; food and wine pairing practical exercise |
6 |
Examination |
- Target
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Those who wish to increase their knowledge of the main wine varieties and wine and food pairings.
-
Those who are new to the wine service or retail industry.
- ※
-
No other WSET accredited school instructors will be allowed to attend the course.
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- Lecturer
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Thomas Seiya Figoni DipWSET, Lu Gao DipWSET
- Seating Capaciry
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24
- Place
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CAPLAN Wine Academy AOYAMA
PASONA SQUARE. 16F, 3-1-30, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo
- Fee
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35,200 yen <Price excluding tax: 32,000 yen>
- ※
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Includes wines, textbook and examination fee
- ※
-
Students attending for the first time a course at CAPLAN Wine Academy need to pay 5,500 yen for registration, tax included.
- How to pay
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Bank transfer or Credit card
Please transfer the fee to the bank account below or we can accept the credit card.
Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : PASONA HR Solution
Please note that we cannot refund the fee once you pay.
Please make sure bear the bank remitting charges concerned with yourself.
Schedule / Entry
- ※
-
1day Course:7 Hours/(Includes Examination)
Please make sure that your address is registered correctly!
Textbooks and exam results will be sent to the physical address you registered on our website (MyPage).
Please make sure that this is correct and accurate, including the apartment number.
※ Please note that if the package is returned due to an unclear address or missing apartment number, the textbooks will either be handed to you in person on the day or reshipped to you (着払い, i.e. you will be charged for the reshipping).
Thank you for your understanding.
English Class May Thomas Figoni |
Thursday May 15th 2025 10:00~18:00 (17:00~ Examination)
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English Class July Lu Gao |
Sunday July 13th 2025 10:00~18:00 (17:00~ Examination)
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担当講師
Instructor

WSET認定 Level4 Diploma
JSA認定 ワインエキスパート

WSET認定 Level4 Diploma
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【特別講座】東京:3/18(火)14:00~15:30 講座案内文 シャンパーニュ コレはシャンパーニュ地方で最も古いヴィニュロンによるCM(コォペラティヴ マニピュラン=協同組合)です。しかし、彼らの気持ちはCR(コォペラティヴ レコルタン)であり、CMのように多くのブドウやテロワールを集め、RM(レコルタン マニピュラン)のようにこだわりやオートクチュールを作る事にあります。 本年はブランドの大きな改革がおこなわれる年でもあり、日本ローン10周年を迎える年でもあります。メゾンは1921年設立で100年以上の歴史と先人たちのノウハウを受け継いだ伝統的なシャンパーニュ造りを大事にしています。 昨今の温暖化や環境問題を伝統的な造りを大事にする造り手はどのようにとらえ、シャンパーニュを造るのか、環境問題への取り組みは組合としてどのようにしているのか、CMだがCMではないCOLLETのこだわりと世界観を余すことなくお話いたします。 グランクリュのアイ村、そのすばらしい南斜面のブドウ畑に面したCOLLETだからこそ作ることのできる上質なシャンパーニュの世界をお楽しみください。 *テイスティング予定ワイン2と3は同セパージュでドサージュ違いとなります。それぞれをテロワールやドサージュ違いなどでの違いを講師のお話と共にテイスティングをし、感じていただければと思います。

ワインについてじっくり体系的に学びたい方や、ソムリエ資格をお持ちで初めてWSET認定資格を目指す方におすすめのコースです。世界最大のワイン教育機関「WSET」のカリキュラムを基に、押さえておきたい主要品種や主要産地のワインなどの総合的な知識を学びます。

世界でなぜWSETが選ばれているのか、ソムリエ資格とはどのように違うのかなど、WSET式のテイスティングアプローチを体験いただきながら皆さまの疑問にお答えします。

北海道余市 『ワイナリー』ツアー。WSET LEVEL1特別講座、ワイナリー見学、ワインと料理のペアリングを通してワインの楽しさを体験いただくツアー内容です。

【特別講座】3/6(木)11:30~13:45 つな八‘つのはず庵’のベテランの職人による揚げたての天ぷらと、菊池講師の選んだサヴォアやブルゴーニュワインのペアリングをお楽しみいただきます

【特別講座】11/12(火)19:00~21:00 マスター・オブ・ワイン(MW)の大橋健一氏にWSETの日本酒資格を取得する事によって、どのような資格の活かし方ができるのか、自身の経験を元にお話しをして頂きます。そんな同氏の体験談や常日頃の思考手法から、皆様における自らの資格の活かし方を学んで頂くセミナーになります。