WSET Diploma Study for Unit 3: Session 15 -Toscana-
Our monthly study sessions are especially aimed at current WSET Diploma candidates and focus each on a different topic, brought to you by a WSET Diploma graduate. They are suited both to students preparing for a specific exam and to candidates just starting their way in the Diploma Programme.
Toscana is famous for producing some of the best wines in Italy and the World, both from local and international grape varieties. Together with Piemonte and Veneto it is also one of the Italian regions more likely to come up into a WSET Diploma Unit 3 theory or tasting exam.
In this session we will focus on Tuscan still wines, reds and whites, we will taste some and we will examine what kind of questions could come up in the Unit 3 exam, offering hints and advices on how to tackle them.
- ※
-
This class will be held in English.
- ※
-
Planning to taste 4 wines.
Course Informations
- Date
-
March 18th, 2019 (Monday) 19:00~21:00
- Tasting wines
-
4 wines
- Lecturer
-
Ettore Donadeo DipWSET, IWS
- Seating Capacity
-
24
- Place
-
CAPLAN Wine Academy
NBF Minamiaoyama bldg. 2F, 3-1-31, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo
- Fee
-
5,940 yen after tax
- ※
-
Wines included
- How to pay
-
Credit card or bank transfer
- ※
-
Please note that we cannot refund the fee once you pay.
Bank transfer fees will be at your charge.
Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : CAPLAN Corporation
Schedule / Entry
3/18 Monday 19:00~21:00 |
The application period has expired. |
---|
担当講師
Instructor
WSET認定 Level4 Diploma
WSET Certified Educator
Wine Scholar Guild Certified Educator
Italian Wine Scholar with Highest Honors
French Wine Scholar with Highest Honors
Spanish Wine Scholar with Highest Honors
Barossa Master
Rioja Certified Educator
Wine Scholar Guild Bourgogne Master-Level
DWG認定ドイツワイン上級ケナー
JSA認定 ワインエキスパート
おすすめ講座
Recommend
【特別講座】12/18(水)19:00~21:00 日本最高峰のピノノワールやシャルドネを作るKISVINワイン栽培長が棚栽培がなぜ適しているのか、その秘密に迫ります。
【特別講座】12/10(火)19:00~20:30 皆さまにとって、そもそもキャプランでWSETワイン資格を取得しよう!と思い立った理由って、どんなことだったのでしょうか? 当然ながらそれは人によって違ったものだと思います。料飲店さんにとっては「お客様からの質問にきちんと応えたい」なのかもしれませんし、業界外の会社勤めの方にとっては「日頃から美味しく楽しんでいるので、もう少々深く知れたらもっと楽しくなるかも?」だったのかも知れません。もしかしたら「スクールでの勉強を通して飲み仲間を増やしたい」なのかも知れませんよね。
このプログラムは、80年以上シャンパーニュ専門教育活動を行ってきたシャンパーニュ委員会(Comité Champagne)によって作成認定されたコースです。最新のコンテンツで、シャンパーニュに関するグローバルなビジョンを身に付けることができます。 また、インタラクティブな授業や積極的なワークショップ参加を実現するため、コースは少人数のグループ限定です。
【特別講座】11/28(木)19:00~20:30 中国全土を4年かけて探した結果、最高峰の赤ワインを造るための理想的なテロワールが雲南省北部で発見された。メコン川のほとりとヒマラヤ山脈のふもとに位置するこの地域は、伝説の都市シャングリラの近くにある隠れた楽園だ。アドン、シダン、シノン、シュオリの村にあるアオ・ユンのブドウ畑は、標高2,200~2,600mに位置し、カベルネ・ソーヴィニヨンがこのユニークなテロワールの洗練さを十分に表現できるようになっている。地元の農家は何世紀にもわたってこの土地を耕し、急峻な山腹に巧みに農法を適応させてきた。
【特別講座】11/31(金)19:00~20:30 主に2020年に植栽を行った樹も本年で3回目の収穫を終え、徐々に道南(北斗市文月)でのブドウ栽培とワイン醸造につきましてわかってきたことも蓄積されてきました。そこで実際に自社畑でできたワインのテイスティングも交えつつ現時点での気づきや課題をお伝えできればと考えております。
【特別講座】8/27(火)・3/12(金)19:00~20:30 前回大好評を収めた大橋MWのテイスティング・マスタークラス。今回のテーマとなるのはYamanashi wine masterclass - learning from viewpoint of terroir - 。