1501年設立のトスカーナ州キアンティ・クラッシコの名門ワイナリー、バディア・ア・コルティブオーノの生産者セミナーです。(日本語通訳付き)
セミナーには特別ゲストとしてバディア・ア・コルティブオーノのオーナーファミリーであり、ワインメーカーのロベルト・ストゥッキ・プリネッティ氏が登壇します。
このセミナーでは、ワイナリーの歴史的背景に加え、1985年から1994年にかけて進められた有機農法への転換とその挑戦についても詳しく解説します。
また、持続可能なワイン造りとバイオダイバーシティの推進について深堀りしていきます。
バディア・ア・コルティブオーノの代表的なワインを試飲しながら、ワイナリーが持つ特有の味わいや、真のキアンティ・クラッシコの風味がどのように形成されたのかを知ることができるセミナーです。
皆さまのご参加を心よりお待ちしております。
Caplan Wine Academy has the pleasure to host a producer seminar featuring Badia a Coltibuono, a prestigious winery established in 1501 in the Chianti Classico region of Tuscany. (Japanese interpretation available)
The special guest for the seminar will be Roberto Stucchi Prinetti, winemaker at Badia a Coltibuono and part of the family who owns the estate.
In this seminar, he will provide a detailed explanation of the winery's historical background, as well as the challenges they faced during their transition to organic farming between 1985 and 1994.
Additionally, the seminar will delve into sustainable winemaking practices and the promotion of biodiversity.
While tasting some of Badia a Coltibuono's flagship wines, participants will gain insight into the unique flavors of the winery and how the true essence of Chianti Classico has been shaped.
We look forward to your participation!
【協賛】日欧商事
講座情報/Details
- 日時
Date and time -
2024年10月28日(月) 19:00~20:30
- テイスティング
予定ワイン
Tasting wines -
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Chianti Classico DOCG 2021
希望小売価格 4,400円 -
Chianti Classico DOCG Riserva 2019
希望小売価格 7,400円 -
Cultus Boni Chianti Classico DOCG Riserva 2017
希望小売価格 8,300円 -
Sangioveto Toscana IGT 2020
希望小売価格 10,000円 -
Vin Santo del Chianti Classico DOC 2013
希望小売価格 11,000円
- ※
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テイスティングワインの内容は変更になる場合もございます。予めご了承ください。
Please note that the tasting wines may be subject to change. Thank you for your understanding.
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- 講師
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ロベルト・ストゥッキ・プリネッティ氏 Roberto Stucchi Prinetti
ロベルト・ストゥッキ・プリネッティは1958年にミラノで生まれ、カリフォルニア大学デイヴィス校で発酵科学を学びました。
1984年にアメリカ・カリフォルニアの州のナパ・ヴァレーで働き、1985年からバディア・ア・コルティブオーノのエステートのジェネラル・マネージャー兼ワインメーカーとして指揮を執っています。1985年から1994年の間にバイオダイナミック農法や有機農業を学び、有機農法への転換を推進しました。2000年からは、エステート全体が有機認証を受けています。彼の指導のもと、このエステートは独自のワインスタイルを培い、真のキアンティ・クラッシコの表現者として評価されています。2010年には「デリナット」認証を取得し、持続可能なブドウ畑とワイナリーの管理をさらに推進しつつ、生物多様性の促進に努めました。2016年には「キアンティ・バイオディストレット」の共同設立者となり、地元の行政と協力して、キアンティ・クラシコ全域で有機農法を広める活動を行っています。現在では、50%以上のブドウ畑が有機農法で栽培されています。仕事以外では、料理、ガーデニング、そして40年以上にわたって研究し実践している「気功」に情熱を傾けています。Roberto Stucchi Prinetti, born in 1958 in Milano, graduated in fermentation science at University of California, Davis. He worked in Napa Valley in 1984 and has directed the Badia a Coltibuono estate since 1985, as General Manager and Winemaker. Having studied Biodynamic and organic agriculture, between 1985 and 1994 he promoted the conversion to Organic practices of the estate. Since 2000 the whole estate is certified organic. Under his guidance the estate has cultivated, developed and maintained a distinctive style for its wines, that are considered very authentic expressions of true Chianti Classico. From 2010 He achieved the “Delinat” certification, considered the most advanced and progressive one in Europe, to further a more sustainable management of the vineyards and winery, while promoting biodiversity. In 2016 he was a co-founder of the “Biodistretto del Chianti”. The Biodistretto works with the local administrations to expand Organic practices to all of Chianti Classico, where currently more than 50% of the vineyards are farmed organically. Outside of work, his passions are cooking, gardening and Qi-Gong, that he has researched and practiced for over 40 years.
- 受講料
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7,700円(税込)
- 定員
Capacity -
24名(先着順に承ります)
- 教室
Venue -
キャプランワインアカデミー
〒107-0062 東京都港区南青山3-1-30パソナクスエア16階
Caplan Wine Academy
〒107-0062 3-1-30 Pasona Square Bldg. 16F, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo
- お支払い方法
-
クレジットカードまたは銀行振込でお支払いください。
- ※
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なお一度受領した料金は一切お返しできませんのでご了承ください。
振込み手数料はお客様でご負担くださいますようお願い申し上げます。
振込み口座:
三菱UFJ銀行 東京営業部
普通預金 口座番号1812074
口座名 株式会社パソナHRソリューション
- お申し込み
受講時のご注意 -
お申し込み・受講いただく際に必ずお読みください。
日程・お申し込み
セミナーの模様を撮影し、当社SNSなどで公開する場合がございます。写真の映り込みに不都合がある場合は、当日スタッフに事前にお知らせください。
We may take photos and publish it on our SNS and other media. If you feel uncomfortable with your photo being taken, please let our staff know in advance on the day of the seminar.
10/28(月) 19:00~20:30 |
お申込み受付は終了いたしました |
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