The Barossa Wine School Level 2 consists of 3 classes plus an exam. Upon completion, students are awarded the title of Barossa Specialist. This proofs an advanced level of knowledge about the Barossa region.
Level 2 students will have the opportunity to discover the Barossa region, its climate, old-vines heritage and the rarity and uniqueness of its wines. They will also gain an in-depth understanding of the major wine styles.
The course includes a total of 18 tastings and an optional exam. (40 multiple choice questions and 6 short discussion questions, with a passing mark of 70%)
Barossa Australia (BA)
Barossa Australia (BA) is the official representative body for the 550 winegrape
growers and 170+ winemakers in Barossa. BA is the beacon for collaborative investment and collective
action, initiating and delivering projects for the benefit of the Barossa wine industry. BA is uniquely positioned to nurture and promote brand Barossa to a global audience.
The Barossa Wine School, launched in 2013 by BA, is a comprehensive wine education program that enhances students’ understanding of Barossa history, viticulture, winemaking and wine styles. Designed for enthusiastic wine drinkers, wine trade, media and educators, over 1,000 people have successfully completed the introductory level with many of these going on to complete the higher levels.
Curriculum
1 |
- History of Barossa |
---|---|
2 |
- Barossa Shiraz: its characteristics and the Barossa, Barossa Valley and Eden Valley Shiraz differences |
3 |
- Wines: Semillon, Grenache, Merlot, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Mataro |
Exam |
講座情報
- Target
-
People holding the Level 1 Barossa Enthusiast or having a knowledge of wine comparable to WSET Level 3
- Lecturer
-
Ettore Donadeo (Barossa Australia Certified Instructor)
- Seating capacity
-
13
- Place
-
-
Tokyo
CAPLAN Wine Academy AOYAMA
PASONA SQUARE bldg. 16F, 3-1-30 Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo -
- Fee
-
Standard price:44,000 yen(after tax, includes study materials)
- ※
-
Includes wines, textbook and examination fee
- ※
-
Students attending for the first time a course at CAPLAN Wine Academy need to pay 5,500 yen for registration, tax included.
- How to pay
-
Bank transfer or Credit card
Please transfer the fee to the bank account below or we can accept the credit card.
Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : PASONA HR Solution- ※
-
The applicant will be responsible for any bank or transaction charges incurred for processing wire transfers.
- お申し込み
受講時のご注意 -
お申し込み・受講いただく際に必ずお読みください。
Schedule / Entry
- ※
-
3 days course + exam: 4 sessions * 2 hours each
English Class Ettore |
Session 1:January 21st TUE 19:00~21:00 |
---|
担当講師
Instructor
WSET認定 Level4 Diploma
WSET Certified Educator
Wine Scholar Guild Certified Educator
Italian Wine Scholar with Highest Honors
French Wine Scholar with Highest Honors
Spanish Wine Scholar with Highest Honors
Barossa Master
Rioja Certified Educator
Wine Scholar Guild Bourgogne Master-Level
DWG認定ドイツワイン上級ケナー
JSA認定 ワインエキスパート
おすすめ講座
Recommend
【特別講座】2/4(火) リースリングは忠実に”テロワール”を反映するブドウ品種のと言われています。当講座では、テロワールの違いがスタイルに分かりやすく影響する高品質なリースリングをブラインドテイスティングすることで、その違いをロジカルに見極め説明できるようにする事を目的にしています。ワインの資格を勉強している方や愛好家の皆様、是非ご参加ください。
【特別講座】11/31(金)19:00~20:30 主に2020年に植栽を行った樹も本年で3回目の収穫を終え、徐々に道南(北斗市文月)でのブドウ栽培とワイン醸造につきましてわかってきたことも蓄積されてきました。そこで実際に自社畑でできたワインのテイスティングも交えつつ現時点での気づきや課題をお伝えできればと考えております。
【特別講座】12/18(水)19:00~21:00 日本最高峰のピノノワールやシャルドネを作るKISVINワイン栽培長が棚栽培がなぜ適しているのか、その秘密に迫ります。
【特別講座】8/27(火)・3/12(金)19:00~20:30 前回大好評を収めた大橋MWのテイスティング・マスタークラス。今回のテーマとなるのはYamanashi wine masterclass - learning from viewpoint of terroir - 。
【特別講座】11/28(木)19:00~20:30 中国全土を4年かけて探した結果、最高峰の赤ワインを造るための理想的なテロワールが雲南省北部で発見された。メコン川のほとりとヒマラヤ山脈のふもとに位置するこの地域は、伝説の都市シャングリラの近くにある隠れた楽園だ。アドン、シダン、シノン、シュオリの村にあるアオ・ユンのブドウ畑は、標高2,200~2,600mに位置し、カベルネ・ソーヴィニヨンがこのユニークなテロワールの洗練さを十分に表現できるようになっている。地元の農家は何世紀にもわたってこの土地を耕し、急峻な山腹に巧みに農法を適応させてきた。
WSET Level 2修了者でワインをさらに探究したい方や、同等の知識・テイスティング能力をお持ちの方を対象としたコースです。今期は4年ぶりにカリキュラムが一新され、基本的な知識的は動画で事前学習し、授業では環境や品種、栽培醸造方法の違いがもたらすワインのスタイルや品質評価について「なぜその結論になったのか?」を理論的に導き出していきます。正解を覚えるのではなく、知識とテイスティングをリンクさせ、考える力を磨いていきます。本質を見分ける力をつけ、グローバルなワインの「今」を知る講座です。