A beginner level introduction to sake for those starting a career in the industry or pursuing an interest in sake.For individuals new to the subject, this qualification offers a hands-on introduction to the world of sake. You’ll explore the main styles and types of sake through sight, smell and taste to develop an understanding of the key factors affecting flavours and aromas.
Curriculum
1 |
What is Sake? / How is Sake Made? |
---|---|
2 |
Categories and Grades of Sake |
3 |
Main Production Steps |
4 |
Storage and Service of Sake |
5 |
Sake and Food / An Introduction to Tasting Sake |
6 |
Examination |
- Lecturer
-
Christopher Hughes
- Place
-
CAPLAN Wine Academy AOYAMA
PASONA SQUARE. 16F, 3-1-30, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo
- Fee
-
35,200 yen <Price excluding tax: 32,000 yen>
- ※
-
Includes wines, textbook and examination fee
- ※
-
Students attending for the first time a course at CAPLAN Wine Academy need to pay 5,500 yen for registration, tax included.
- How to pay
-
Bank transfer or Credit card
Please transfer the fee to the bank account below or we can accept the credit card.
Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : PASONA HR Solution
Please note that we cannot refund the fee once you pay.
Please check that any transfer related charges are paid on your end.
Schedule / Entry
- ※
-
1 day course: 6 Hours; 1 hour exam
Please make sure that your address is registered correctly!
Textbooks and exam results will be sent to the physical address you registered on our website (MyPage).
Please make sure that this is correct and accurate, including the apartment number.
※ Please note that if the package is returned due to an unclear address or missing apartment number, the textbooks will either be handed to you in person on the day or reshipped to you (着払い, i.e. you will be charged for the reshipping).
Thank you for your understanding.
English Class Christopher Hughes (1day) |
SAT March 23rd 2024 10:00~18:00 (Examination: 17:00~) Application has been closed.
|
---|
English Class August Christopher Hughes (1day) |
SAT August 31st 2024 10:00~18:00 (Examination: 17:00~) Application has been closed.
|
---|
English Class November Christopher Hughes (1day) |
SAT November 30st 2024 10:00~18:00 (Examination: 17:00~)
|
---|
担当講師
Instructor
WSET認定 Level3 SAKE
WSET認定 Level3
国際唎酒師
日本酒学講師
おすすめ講座
Recommend
【特別講座】11/29(金)11:30~13:45 つな八‘つのはず庵’のベテランの職人による揚げたての天ぷらと、菊池講師の選んだサヴォアやブルゴーニュワインのペアリングをお楽しみいただきます
【特別講座】東京:12/9(月)19:00~21:00 世界を目指すピノ・ノワールの栽培適地として、栽培・醸造家でありワイン・エデュケーターの沼田 実が長野県の中央部、標高850mの土地を開墾し始めたのが2020年。それから4年、今年2024年に念願のワイナリーを稼働させる事が出来ました。そこで、キリノカ ヴィンヤーズ&ワイナリーのご紹介と、2023年に初収穫して山梨県のワイナリーに委託醸造を依頼した2種類のピノ・ノワールを、海外産のピノ・ノワール :ブルゴーニュ産1級銘柄を2種類、ニュージーランド産を1種類、オレゴン産を1種類、合計4種類のワインとブラインドで比較試飲するセミナーを開催します。果たして長野県小野の土地で育まれたピノ・ノワールは、世界に挑戦する資格を持ちうるのか。とてもチャレンジングでエキサイティングな講座内容ですので、皆様方、奮ってご参加の程お願いいたします。
北海道余市 『ワイナリー』ツアー。WSET LEVEL1特別講座、ワイナリー見学、ワインと料理のペアリングを通してワインの楽しさを体験いただくツアー内容です。
【特別講座】10/28(月)19:00~20:30 English、日本語通訳付 イタリア、トスカーナ地方の名門ワイナリー バディア・ア・コルティブォーノ による特別セミナーを開催します!ワイナリーの歴史的背景に加え、1985年から1994年にかけて進められた有機農法への転換とその挑戦についても詳しく解説します。
【特別講座】11/12(火)19:00~21:00 マスター・オブ・ワイン(MW)の大橋健一氏にWSETの日本酒資格を取得する事によって、どのような資格の活かし方ができるのか、自身の経験を元にお話しをして頂きます。そんな同氏の体験談や常日頃の思考手法から、皆様における自らの資格の活かし方を学んで頂くセミナーになります。
【特別講座】東京:7/2(火)大阪:7/9(火)19:00~20:30 ニコラ・フィアットの創業者、ニコラ・フィアットとアンリ・マッカールは高品質のシャンパンをできるだけ多くの人の日常に届けることを使命とし、1976年の設立からわずか30年でフランス第1位、世界第3位の販売数を達成しました。近年、プロだけでなく、ワイン好きの方々の注目が高まっている二コラ・フィアットの魅力を、実際に昨年シャンパーニュの本社を訪問し、セラーマスターとも対談した松木先生にご紹介いただきます!